Projekt : Mer än tusen ord

Dag 38.365 – SATS inspirationsdag 2009

Posted in 365foton2009, Sats, Träning by Stina on 07 februari 2009

Varje år i februari har SATS en inspirationsdag för instruktörer och anställda. Det bjuds på inspiration i form av inspirationspass, föreläsningar etc. Så även i år. I år är det tredje gången för mig. Efter varje tidigare tillfälle har jag blivit jätteförkyld, så i år valde jag att inte köra pass, utan att fotografera i stället.

Jag gav mig själv i övningsuppgift att försöka fånga så mycket känsla och träningsglädje. Jag bestämde mig också att köra manuell exponering och vitbalans. Det var ju inte som att jag fick betalt eller så för att plåta, så det kändes som ett perfekt övningstillfälle.

Ganska snabbt upptäckte jag det som är sportfotografens vardag: det var ganska så mörkt i salen så bländar- och iso-inställningar fick maxas på bländare 2.8 (1.8 när jag använde 50 mm) och iso 1600. Trots detta, så  insåg jag snabbt att jag låg på farligt lång slutartid, med andra ord stor risk för skaknings- och eller rörelseoskärpa.

Glad i hågen knäppte jag på ändå. Mina spinninginstruktörskollegor var mycket generösa med sig själva, och jag fick väldigt många fina uttryck.

När jag så börjat bildbehandla, så blir det väldigt tydligt att min Canon Eos 40d är inte den bäst lämpade för det här typen av fotograferingar. Det blir förfärligt brusigt och nätt och jämt andvändbart, som synes. Med 50 mm gick det lite bättre än 100 mm (nednan). Använda blixt vid den här typen av fotograferingar är inte ett alternativ, de flesta bilderna är tagna med 100 mm-objektiv. Måtte jag få min 5d Mark II snart…

Träningsglädje Sats inspirationsdag 2009

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: